Op alle beelden van deze site rust het copyright bij Paul Lagro Fotografie te Heveadorp. Gebruik van de beelden mag uitsluitend na schriftelijke toestemming van de maker, Paul Lagro.
logo

Canon vs Fuji

Op deze pagina wat info over mijn werkwijze en gereedschappen en wat dit betekent voor de prijs.

Canon

Vroeger was de keuze Technische Camera of Middenformaat, nu zijn beide achterhaald. Met de nieuwe Canon 50 miljoen pixel camera wordt de kwaliteit van Middenformaat camera overtroffen en van de TC evenaard. De perspectiefcorrectie en het verleggen van het scherpstel-vlak van de TC zijn nu met speciale Tilt Shift lenzen te doen, en de mooie korte scherpte-diepte van het Middenformaat is met lichtsterke lenzen te evenaren. Kort samengevat: met de Canon kan je alle onderwerpen mooi fotograferen. Wel moet je er zorgvuldig mee werken; camera op statief en mooi licht er bij, want anders haal je de kwaliteit er niet uit. Voor opdrachten gaat er dan ook minimaal een trolly mee met camera, statief, 4 lichtsterke objectieven en extra flitslicht. En voor de uitgebreide klussen zelfs meerdere koffers met studio licht met meerdere lichtvormers, achtergronden, statieven en veel handige hulpjes. Feitelijk de oude fotostudio op reis. En mocht er dan ook nog iets snel tussendoor moeten, dan heb ik de Fuji-set mede paraat. De bestanden uit de Canon zijn groot en alle beelden worden vanuit het digitale negatief helemaal opgebouwd tot een mooi bestand waarvan de gebruiksgrootte onbeperkt is. Van alle beelden van de sessie bewaar ik de digitale negatieven een jaar. En de bewerkte selectie blijft voor altijd in mijn archief. Mijn vanaf uurprijs voor dit alles is € 125,= exclusief b.t.w.

Fuji

De Fuji is een prachtig alternatief voor de opdrachten waarbij het snel en toch goed moet of het budget niet zo ruim is. De set is veel compacter en lichter zodat er snel en, indien gewenst, volledig stil gewerkt kan worden. De Fuji levert prachtige JPG\'s zo uit de camera die voor vele toepassingen geen nabewerking nodig hebben. Bij deze camera zit ook een set mooie lichtsterke objectieven met hetzelfde bereik als de Canon. Ik houd een veilige marge aan van maximaal A4 in drukwerk gebruik, maar als ik de digitale negatieven mooi bewerk is A3 geen probleem. Natuurlijk blijven de Canon bestanden mooier, maar als ik daar niet de maximale aandacht en tijd tijdens de opname en nabewerking aan kan geven dan maakt de Fuji toch de betere reportage beelden. Met de Fuji-set ga ik op pad zonder statief en zonder extra licht. Ik neem alleen een kleine opsteek-flitser mee voor een "catchlight" in de ogen. De set blijft hierdoor compact waardoor ik zeer mobiel ben en daardoor snel kan werken en de kleine spontane ogenblikken die onstaan mooi kan meepakken. En mocht er toch wat te retoucheren zijn achteraf, dan gaat dit sneller omdat de bestanden een stuk kleiner zijn dan uit de Canon. Daardoor zijn deze dus ook in minder tijd te bewerken wat resulteert in lagere retouche kosten. Mijn vanaf uurprijs voor de Fuji-set is € 95,= exclusief b.t.w. Kijk maar eens voor een scherpe aanbieding hieronder...

Fuji All-Inn reportageprijs

€ 300,=

Met de Fuji-set 2 uur fotografie op uw lokatie/project.

Alle beelden op A4 geleverd.

Inclusief reistijd en kilometerkosten binnen het op de kaart aangegeven gebied.

Het digitale negatief blijft bij mij 1 jaar in archief, dus latere retouche of grotere formaten zijn mogelijk.

Prijs is exclusief b.t.w.

Zoals altijd, bel of mail gerust en vraag om een offerte.

Want elke situatie is anders en met een beetje meedenken kunnen we het vaak binnen budget houden.