Portfolio

Techniek & Product

Voorbeelden van productfotografie gemaakt in studio en op lokatie. De ene keer als sfeerbeeld maar ook strak en vrijstaand voor verkoopbrochure e.d.

Portret

Voorbeelden van portretfotografie voor zowel sfeerbeeld bij intervieuw of als 'headshot' op website.

 
Zorg

Voorbeelden van fotografie in de zorg, meerstal als sfeerbeeld, maar ook als 'uitlegfoto' voor op website/brochure of bij congressen e.d.

Collages

Een chronologische greep van wat er zoal voorbij is gekomen in alle jaren. Bedrijfsreportage's, 'gerealiseerde projecten' letterlijk van alles wat, en nog lang niet klaar...

 

Over mij

 

Als klein jongetje mocht ik van mijn vader zijn 'Agfa Clack' mee op schoolreisje, dat was het, toekomst bezegeld. Er bleek ook school voor fotografie te zijn, die heb ik doorlopen en daarna een baan gekregen bij een grote studio in productfotografie. Later overgestapt naar een studio met 'de betere fotografie' voor o.a. Philips, maar loondienst beviel niet echt en in 1987 ben ik voor mezelf begonnen. Eigen studio opgezet en mooie klussen naar binnen gehaald. In die tijd ook veel portretwerk voor een modellen bureau gemaakt, en dat kwam goed uit want in de loop der jaren verschoof het werk van mooi uitgelichte studio-opnames waarin de mens op de achtergrond stond naar meer lifestyle achtige beelden waarin de mens centraal kwam te staan. Tegenwoordig is het een leuke mix; vaak de mens in werkomgeving waar de sfeer het belangrijkste is, reportage's, en ook nog wat technisch productwerk. Ik ben er blij mee, wil graag de diversiteit in mijn werk hebben, en samen met de opdrachtgever het passende beeld maken bij hun behoefte.

 

Info

"Fuji vs Fuji"

Ik werk met twee verschillende kamera systemen, en afhankelijk van de opdracht en het budget maak ik de keuze. Bij reportage fotografie gebruik ik een lichte en kleine Fuji X 24-megapixel kamera, Hiermee is snel te werken en in combinatie met een mooi zoomobjectief kom je nooit voor verassingen te staan en altijd met "het" beeld thuis. De bestanden van deze kamera zijn altijd ruim voldoende voor A4 drukwerk en door het 'kleinere' formaat snel te verwerken in zowel selectie als beeldbewerking, wat natuurlijk meehelpt om het budget onder controle te houden. Is er meer ruimte en tijd om om perfecte platen te maken dan pak ik de Fuji GFX kamera met 102 miljoen pixels. Onvoorstelbaar mooi beeld met prachtige nuance's en met gebruik van lichtsterke vast brandpunt objectieven, rustig en doelbewust werken naar het optimale beeld. Vaak kamera op statief en extra licht mee om alles mooi in balans te brengen. Het vergt meer tijd, zeker ook in de nabewerking, maar het levert echt kwaliteitswinst op, en de grote bestanden laten zich dan ook moeiteloos tot grote formaten printen.

All-Inn Reportage

Om het inzichtelijk te houden heb ik voor een aantal klanten een all-inn reportageprijs gemaakt. Binnen het gebied op het hieronder afgebeelde kaartje kom ik met de Fuji X kamera 2 uur fotograferen en kan er een selectie gemaakt worden van 10 beelden die ik netjes bewerkt in A4 en Web-formaat aflever. Ik heb naast de kamera met zoomobjectief nog een ultra groothoek bij me voor in de echt kleine ruimtes en voor een overzicht neem ik ook een drone mee om van bovenaf een duidelijk beeld te krijgen, een klein flitsertje maakt de set compleet. Dus 2 uur fotografie op uw lokatie, 10 beelden bewerkt geleverd, reistijd en reiskosten inbegrepen, dit alles voor 335,= euro exclusief b.t.w.

 

All-Inn Zakelijk Portret

En uit bovenstaande aanbieding was ook snel de portret aanbieding geboren. In een half uur tijd met de grote Fuji GFX kamera een goed zakelijk portret maken, op uw lokatie tegen een bestaande achtergrond en twee beelden bewerken en in A4 en Web-formaat aanleveren. Wederom inclusief de reistijd en reiskosten binnen het kaart gebied, dit alles voor 235,- euro exclusief b.t.w.

Contact

Paul Lagro
Dunolaan 20
6869VC Heveadorp
paul@lagro-fotografie.nl
0653 39 28 34

Copyright 2022 Paul Lagro Fotografie